Skoči na glavno vsebino

ZBIRANJE ODPADNEGA PAPIRJA

V skupni akciji vrtca in šole bo potekalo

od PONEDELJKA, 17. 6. do PETKA, 21. 6. 2024 .

Kontejner bo na parkirišču vrtca/šole.

Zbrana sredstva bomo nakazali v šolski/vrtčevski  sklad

Vabljeni k sodelovanju!

DEŽELA PRIJATELJEV 2024

Nedelja, 2. junij 2024, med 10. in 18. uro

V Novi Gorici bo po letu dni spet potekalo druženje pod klobukom prijateljstva. V deželi prijateljev si bosta roko podala Festival za ljubitelje živali in Robin HUD festival.

Letos si bodo lahko otroci z obeh strani meje izmenjali kamenčke prijateljstva in se tudi tako aktivno udeležili dogodivščine.

Festival za ljubitelje živali

Na Žurnalovem festivalu za ljubitelje živali boste znova spoznali živalski svet, videli boste številne živali in se podali na lov na zaklad z nagradami. Na osrednjem prizorišču boste videli pravi konjski šov in številne pasme, popoldan se nam obeta prva prijateljska tekma v hobbyhorsingu, za njo pa pravi pasji šov s številnimi kinološkimi disciplinami.

Obiskale nas bodo koze, želve, številni konji, glodavci, male in velike ptice, pasemske mačke in psi ter mnoge druge. Pogovarjali se boste lahko z gasilci, s policisti in s številnimi okoljevarstveniki. Čakajo vas edinstvene delavnice, kot so cirkuška delavnica, delavnica žongliranja in delavnica z velikimi zvermi, izdelovali boste netopirnice in sovice, ustvarjali z volno alpak, izdelali repelente proti komarjem, jahali konje, skakali po dobrodelnem napihljivem gradu, privoščili pa si boste tudi kakšno malenkost na dobrodelni stojnici lokalnih osnovnih šol. Ne pozabite niti na fotografiranje na rdeči preprogi in na prihod filmskega junaka.

Tako kot v lanskem letu bo žurnalov Festival za ljubitelje živali pred Občinsko palačo na Trgu Edvarda Kardelja 1 v Novi Gorici in znotraj palače. Letos smo mu dodali še park ob avtobusni postaji. Bistvo dobrodelnega festivala je, da otroci že313 v otroštvu spoznajo, kako pomembno je odgovorno skrbeti za živali.

V sklopu zbiralne akcije Dobrodelna turneja za Karolino po Sloveniji – rešimo ji življenje se bo dogodka udeležila tudi petletna Karolina, ki trpi za redko smrtonosno gensko boleznijo Cockaynov sindrom tipa B. Na turneji po Sloveniji poskušajo zbrati še pol milijona evrov za razvoj genskega zdravljenja, ki bi rešilo njeno življenje. Organizatorji smo izredno veseli, da bomo Karolini pomagali pri zbiranju sredstev in ji ob tem omogočili tudi nepozabno dogodivščino.

Robin HUD festival

Robinov festival bo tudi letos postregel s petimi pravljičnimi deželami, v katerih se bodo otroci potopili v svet domišljije in čarobnosti, svet, kjer so koraki lahkotnejši.

In ker je pesem tista, ki združuje in navdihuje, bo letošnji festival postregel z bogato bero najrazličnejših ljubiteljev petja pod in na odru.

Že ob 10. uri bodo v sklopu uradnega odprtja festivala zapeli vrtčevski otroci in si izmenjali kamenčke prijateljstva. Sledijo Mladi talenti, osnovnošolski učenci, ki se bodo predstavili z različnimi popevkami in pričarali pravo festivalsko vzdušje. Ob 15. uri nadaljujemo s petjem in nastopom otroškega pevskega zbora POŠ Ledine. Ob 16. uri pa se bodo obiskovalci zavrteli ob zvokih Tanje Žagar.

Dogajanje na odru se bo zaključilo s predstavo Junaški jelen, ki na slikovit način spodbuja ljubezen do okolja. Tekom predstave skupaj spoznamo, kako pomembno je razvrščati odpadke, saj lahko s tem rešimo življenje marsikateremu drevesu, živali in človeku.

Ob glasbi, dobrodelnosti in pozitivnem vajbu bomo prijateljstvo še bolj utrdili, kajne? V poletje pa odšli polni lepih spominov in dogodivščin, ki jih družno ponujata Festival za ljubitelje živali in Robin HUD festival.

Zemljevid in program3

Oblaki so prispeli na Debeli Rtič

Dragi starši Oblačkov,

sporočamo vam, da smo srečno prispeli na Debeli Rtič.

Pošiljamo vam lep sončen pozdrav,

Oblački, Nataša in Kristina.

OBVESTILO

Spoštovani starši,

na podlagi zadnjih medijskih obvestil o podani grožnji na spletu, bi rad delil z vami razmišljanje o pomenu vzgoje.

Vloga starša je ena izmed najzahtevnejših in najpomembnejših vlog, ki jih lahko prevzamete v življenju. Vzgoja otroka je privilegij in hkrati velika odgovornost, saj ste ključni gradniki družbe.

Otroku ste prvi učitelj, mentor in vodnik skozi življenje. Vsak dan se soočate z izzivi in odločitvami, ki vplivajo na razvoj vašega otroka in oblikujejo njegovo prihodnost.

To je zahtevna naloga, polna izzivov in dvomov. Vendar pa je pomembno, da vztrajate, da ste trden okvir, znotraj katerega se bo vaš otrok počutil varno in bo imel občutek, da je slišan, da lahko pove, ko mu je dobro in tudi, ko je v stiski. Okvir, v katerem bo otrok lahko gradil samozavestno osebnost, osebnost, ki odgovorno prevzema vsa svoja dejanja. Osebnost, ki mu je mar zase, kajti le tako mu bo mar tudi za druge okoli njega.

Vaša odgovornost kot starš seže mnogo dlje od vašega doma – ste pomemben člen naše družbe in sooblikovalec odnosov v njej.

Poleg tega se otrok razvija tudi v vsakodnevnem okolju izven doma (šola, prostočasne aktivnosti, družba vrstnikov, …).

Šola vam pri tem lahko stoji ob strani. Zato učitelji in drugi pedagoški delavci v vsakodnevnem delu svoje znanje in trud zavestno, načrtno in organizirano vlagamo v dobro otrok.

V izogib nepravilnim ravnanjem otroka ob stiskah, ki nastajajo zaradi hitrega načina življenja, nepoznavanja oz. neosveščenosti o pravilni rabi IKT naprav, družbenih omrežij in svetovnega spleta, v šoli posvečamo veliko truda v času razrednih ur, dni dejavnosti, delavnic, … Učitelji, drugi pedagoški in svetovalni delavci smo otrokom in vam na voljo za pomoč ob negotovostih.

Na klimo in dinamiko odnosov v šoli smo vsakodnevno zelo pozorni, danes pa sem otroke, skupaj z učitelji in svetovalno službo, še dodatno nagovoril.

Davorin Majhenič, ravnatelj

VPIS V VRTEC

Spoštovani starši predšolskih otrok!

 

Obveščamo vas, da bo vpis v

VRTEC “RASTJA” BRANIK,

za novo šolsko leto 2024/2025,

potekal od 2. aprila do 5. aprila 2024.

Obrazec za vpis »Vloga za vpis« dobite na spletni strani vrtca med dokumenti v razdelku vpis v vrtec ali v pisarni pomočnice ravnatelja za vrtec ob samem vpisu (potrebovali boste EMŠO otroka in staršev).

Ustrezno izpolnjeno vlogo in potrdilo o plačani akontaciji v višini 50,00 € (obrazec UPN-ja za plačilo akontacije dobite ravno tako na spletni strani vrtca med dokumenti v razdelku vpis v vrtec ; akontacijo plačate le tisti, ki vpisujete otroka s 1. 9. 2024),

prinesite osebno v pisarno pomočnice ravnatelja za vrtec

v sredo, 3. aprila 2024, od 8.00 do 15.30 in

v četrtek, 4. aprila 2024, od 7.00 do 14.00.

V primeru, da vam ponujeni termin ne ustreza, nas prosim pokličite na telefonsko številko 05 330 20 45 (pomočnica ravnatelja) in dogovorili se bomo za vam ustrezen termin.

Vabljeni vsi, ki želite vpisati otroka v VRTEC “RASTJA” BRANIK!

Dostopnost