Skoči na glavno vsebino

Obisk tete jeseni

V petek, 23. septembra na prvi dan jeseni nas je v vrtcu obiskala teta Jesen. Pričakali smo jo na igrišču. Skupaj smo ji napisali in prebrali pismo, ona pa nas je razveselila s košaro polno jesenskih plodov. Poznali smo skoraj vse plodove in sadeže, ki nam jih je pokazala.

Najmlajše Zvezdice je teta Jesen pozdravila kar na atriju. Za vse otroke je pustila jesenske dobrote-jabolka, hruške, slive, orehe in grozdje. Po obisku smo se skupaj posladkali.

Upamo, da nas spet obišče prihodnjo jesen.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spletni galeriji.

Spanje v vrtcu

9. junija je skupina Lunic prespala v vrtcu z vzgojiteljico Simono Zupančič in Nino Valič. Dogodka se je udeležila polovica otrok. Otroci so bili v vrtcu dobro razpoloženi, polni adrenalina in pozitivnih čustev.

Ob 18.uri smo se zbrali v prostorih vrtca, kjer smo rajali, plesali, se igrali z baloni, z ruticami, se igrali masažne igrice in drugo.  K nam se je prikradel tudi škratek, ki nam je pošiljal pisma. Spoznavali smo škratovo življenje in čarobne kamne. Po večerji smo si najprej umili zobe in nato smo se odpravili iskat kamne, ki jih je za otroke skril škratek. Vse kotičke po šoli smo pregledali in uspelo nam je najti vse kamne. Zgodba o kamnih je nagovorila tudi otroke, ki so odšli naslednji dan z njimi domov. Otroci so odšli spat brez težav. Bili so utrujeni, polni vtisov in nikogar ni bilo opaziti, da bi bil žalosten. Naslednji dan so otroci ponosno govorili o dogodku.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spletni galeriji.

Pastirski dan

V soboto, 18.6.2022 smo ob zaključku vrtčevskega leta pripravili skupno srečanje vseh skupin s starši. V goste smo povabili družinsko gledališče Kolenc. Na spodnjem igrišču smo imeli priložnost spoznati ježka, krastačo, poljsko miš in kačo. Najbolj pogumni so se kače dotaknili in si jo nadeli okrog vratu. Na zgornjem igrišču nas je pastir Lovro naučil nekaj pastirskih iger. Metali smo storže, hodili s hoduljami, skakali v vrečah in vlekli vrv. V tej igri so svoje moči pomerili tudi starši otrok. Srečanje smo zaključili s sladkanjem in sadnim prigrizkom.

Preživeli smo prijetno sobotno dopoldne.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spletni galeriji.

Mini olimpijada

V petek, 6.maja 2022 smo se z avtobusom odpeljali v Dornberk na Mini olimpijado. Najprej smo se ogreli in nato začeli z gibalnim aktivnostmi. Preizkusili smo se v najrazličnejših športnih panogah. Poleg tega pa smo spoznali olimpijske simbole (zastavo, baklo) in z velikim zanimanjem opazovali olimpijski protokol. Pozdravila nas je tudi maskota Olimpijskega komiteja Slovenije, lisjak Foksi.
Na olimpijadi smo se imeli zelo lepo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spletni galeriji.

Letovanje otrok

Minuli teden smo Oblački preživeli tri, s pestrimi aktivnostmi prežete dneve ob Slovenski obali. Takoj po prihodu na Debeli rtič smo se nastanili v sobah in se po kosilu kot pravi pomorščaki z ladjico odpravili na izlet do Kopra, kjer smo se posladkali s težko pričakovanim sladoledom. Drugi dan letovanja smo se preizkusili v izzivih lova na morski zaklad, ki so ga na Debelem rtiču pustili pravi gusarji. Popoldan smo na plaži raziskovali morje in morske prebivalce, dan pa zaključili ob plesu, kokicah in v družbi prijateljev na »pižama žuru«. Zadnji dan letovanja smo se v spremstvu animatorke odpravili v Čarobni gozdiček, kjer smo iskali škratke in se naučili poseben medvedji ples. Seveda se od Debelega rtiča niso morali posloviti praznih želodčkov, zato smo pred odhodom odšli še na kosilo, zatem pa se polni lepih spominov odpravili proti domu.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spletni galeriji.